Milieubewust wonen
met een duurzaam dak

Wek eigen stroom op met zonnepanelen en
verhoog het rendement met duurzame dakbedekking
van De Duurzame Jongens.

Milieuvriendelijke en duurzame dakbedekking

De Duurzame Jongens zetten zich graag in voor een duurzame renovatie van uw dak. Wij hebben jarenlange ervaring als dakdekkers en zijn bekend met alle soorten daken. Ook als u het dak wilt verduurzamen, hebben wij de juiste knowhow. Denk aan een groendak, wat u en uw omgeving veel voordelen zal opleveren. Met liefde voor duurzaamheid en respect voor de natuur richten wij uw (nieuwe) dak duurzaam en milieuvriendelijk in.

 

Tijdens een dakinspectie beoordelen wij eerst de staat en leeftijd van uw dak. Vervolgens kijken we wat er nodig is voor de langste levensduur. Onze dakdekkers geven u oprecht advies voor maximaal rendement. Afhankelijk van uw situatie, wensen en budget gaan we aan de slag met uw dakrenovatie. Eventueel kunnen wij ook nieuwe afwateringssystemen maken of hemelwaterafvoer aanleggen. Dan kunt u er weer tientallen jaren tegenaan!

Voordelen duurzame daken

Door gebruik te maken van duurzame of recyclebare materialen draagt u bij aan een beter milieu en klimaat.

De combinatie van zonnepanelen en een duurzaam dak is extra voordelig voor uw energierekening.

Een duurzaam dak heeft een blijvend positief effect op uw woongenot en leefomgeving.

Duurzame dakbedekking is nagenoeg onderhoudsvrij, werkt isolerend en laat de waarde van uw pand stijgen.

Soorten duurzame dakbedekking

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking wordt tegenwoordig steeds vaker gerecycled om bewuster om te gaan met materialen en zo het milieu te ontlasten.

PVC dakbedekking

PVC is dakbedekking van kunststof en wordt op dezelfde manier aangelegd als bitumen. De witte variant kan goed tegen hoge temperaturen en houdt woningen koel.

Natuurlijk groendak

Bovenop de dakbedekking (bitumen, PVC of EPDM) komt begroeiing, die bestaat uit o.a. grassen, vetplanten, mossen of struiken. De beste keuze voor een duurzaam huis.

Veelgestelde vragen over een duurzaam dak

Bitumen dakbedekking wordt ook wel dakleer genoemd en is erg geschikt voor platte daken. Met dit waterdichte materiaal worden aanbouwen, veranda’s, dakkapellen of tuinhuisjes bedekt. Tegenwoordig wordt bitumen steeds vaker gerecycled voor een mindere belasting van het milieu.

Uw bitumen dak repareren, vernieuwen of vervangen? Onze ervaren dakdekkers helpen graag!

Een groendak is een plat of hellend dak begroeid met planten, grassen etc. Het bestaat uit meerdere lagen voor een optimale bescherming en voedingsbodem. Niet elk dak is geschikt voor een groendak, want er is een speciale wortelbestendige ondergrond nodig.

Interesse in een groendak? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

De aanleg van een groendak is afhankelijk van het aantal m2 en de gewenste lagen. Omdat het een milieuvriendelijke manier is om huizen beter te isoleren, stellen veel gemeentes een subsidie beschikbaar. Dit maakt een groendak nog interessanter om in te investeren.

Wij vertellen u graag meer over een groendak en de subsidie in een adviesgesprek.

Een bitumen dak gaat gemiddeld 25 jaar mee. Door kou, neerslag en zonlicht hebben bitumen daken heel wat te verduren. Goed onderhoud is daarom noodzakelijk voor een lange levensduur.

Wilt u meer weten over een bitumen dak? Neem contact met ons op.

Zodra er barsten of scheuren in het bitumen ontstaan, is het dak mogelijk niet meer waterdicht. Ook blaasvorming onder het bitumen kan wijzen op vocht onder de bedekking. Als het dak dreigt te gaan lekken of grote schade heeft geleden, dan is het verstandig om de bitumen dakbedekking te vervangen. Repareren is vaak moeilijker en duurder.

Is uw bitumen dak aan vervanging toe? Op De Duurzame Jongens kunt u rekenen!

Voordat de bovenlaag geplaatst kan worden, moet eerst een onderlaag aangelegd worden. Dit is een extra laag voor de bescherming van een woning. Daarnaast speelt isolatie een grote rol, want hiermee wordt de warmte in huis gehouden.

Meer vragen over dakbedekking? Neem contact met ons op.

Bij een plat dak bestaan de opties voor dakbedekking uit dakleer (roofing/bitumen) en EPDM. Bitumen dakbedekking wordt in Nederland nog steeds het meest gebruikt. Maar EPDM is een geschikte onderlaag voor een groendak.

Meer weten? Neem contact op voor een adviesgesprek.

De soort dakbedekking is afhankelijk van het dak: plat of schuin. Ook zijn de constructie, het gewicht en de isolatie van belang. Uiteraard verschilt dit per woning.

Wij adviseren u graag over de meest geschikte dakbedekking. Neem contact op!

Hulp nodig bij het renoveren en/of verduurzamen van uw dak?