Duurzame Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn dé energiebron voor uw woning en een duurzame investering in uw toekomst. De meest innovatieve manier om wereldwijd groene energie op te wekken, is door u letterlijk aan te sluiten bij Solar Power. Energie opwekken via zonnepanelen kent vele voordelen voor het milieu en voor uw beurs. De installatie van deze wereldwijde hype is nog nooit zo gemakkelijk geweest als nu. Op deze website leest u alles over de werking en de installatie van zonnepalen bij u thuis én hoe u kunt besparen met zonne-energie.

Wilt u uw woning klaarmaken voor de toekomst? Bezoek onze contactpagina en vraag vrijblijvend een offerte aan! Wij staan voor u klaar om professioneel, eenvoudig en snel het Pv-systeem bij u thuis te installeren.

Hoe werkt een zonnepaneel?

Zonnepanelen worden geplaatst op het dak van uw woning en wekken elektriciteit op voor uw centrale energie. De technische naam voor een zonnepaneel is Pv-paneel; PV staat voor [photovoltaic] en zet photo (licht) om in volt (elektriciteit). Het complete systeem van zonnepanelen heet een PV-systeem.

pvsysteem (1)
soorten-zonnepanelen-1024x768

Welk type zonnepanelen zijn er?

Er zijn meerdere typen zonnepanelen,  de meest voorkomende zijn de polykirstallijne [poly] en de monokristallijne [mono] zonnepanelen. Poly-panelen zijn blauw en mono-panelen zijn zwart van kleur. Poly-panelen zijn iets goedkoper, maar hebben een vrijwel gelijk vermogen aan mono-panelen. De standaard maat van een zonnepaneel is 1,65 x 1,0 M. Wij leveren en installeren standaard maten poly- en mono zonnepanelen.

Hoe worden zonnepanelen geïnstalleerd?

Ons team van vakbekwame zonnepaneleninstallateurs komt graag bij u langs om vrijblijvend advies te geven voor een Pv-systeem op maat, geschikt voor uw woning.

Het Pv-systeem bestaat uit zonnepanelen, een omvormer en [eventueel] een

monitoringssysteem om de opbrengst bij te houden.

Om een zonnepaneel te installeren dient uw dak aan een aantal voorwaarden te voldoen;

  • De hellingshoek van uw dak is van invloed op de energieopbrengst, maar zelfs op een plat dak kan een zonnepaneel met een hoek van 20 graden geplaatst worden en heeft u minimaal rendementsverlies t.o.v. een optimale hoek van 35 graden.
  • De richting van uw dak is ook van invloed op de energieopbrengst. Zonnepanelen kunnen het best richting het zuiden geplaatst worden, maar ook richting oost of west. Richting het noorden raden wij af, tenzij u de terugverdientijd niet belangrijk vindt.
  • Als uw dak deels schaduw vangt, willen wij u graag informeren over micro-omvormers. Daarmee hebben de deels beschaduwde zonnepanelen geen negatief effect op de overige zonnepanelen.
  • De ruimte die uw dak biedt speelt een rol in het aantal zonnepanelen dat geplaatst kunnen worden. Een schuin dak biedt meer ruimte dan een plat dak.

Van ons kunt uw een professioneel en ervaren team verwachten dat u door het proces heen begeleid vanaf de inspectie tot aan de garantie.

f3-copyright
besparen

Hoe kunnen zonnepanelen besparen op energie[kosten]?

Gemiddeld verdient u de kosten van de investering in een Pv-systeem binnen 7 jaar terug, daarna kunt u genieten van gratis stroom! Daarnaast bespaart u vanaf het moment van installatie op uw energierekening. U gebruikt namelijk meteen de energie van de zonnepanelen op de apparaten die aanstaan in uw woning. Energie dat u niet verbruikt wordt verrekend met de jaarafrekening van uw energieleverancier. [Wij checken of uw energiemeter hiervoor geschikt is.] Ook mag u de BTW terugvragen op de aanschaf van een Pv-systeem.

 

Er is geen landelijke subsidie op zonnepanelen, maar het is wel de moeite waard om dit bij uw gemeente na te vragen of zij een duurzaamheidslening aanbieden, óf om een collectieve installatie met uw buren te organiseren. Hiervoor kunnen wij een collectieve offerte aanbieden.

Garantie op zonnepanelen en installatiegarantie

Zonnepanelen zijn een duurzame investering; wij geloven in een duurzame toekomst en bieden 25 jaar garantie op onze zonnepanelen en 10 jaar garantie op onze omvormers.

Klaar voor onze duurzame zonnepanelen?

Klaar voor onze duurzame zonnepanelen?

© 2020 De Duurzame Jongens - All Rights Reserved | Designed By MSC-Design

© 2019 De Duurzame Jongens - All Rights Reserved | Designed By MSC-Design