0% BTW op zonnepanelen per 2023

12 januari 2023

Als consument is het een stuk voordeliger om zonnepanelen aan te schaffen. Vanaf 1 januari 2023 betaalt u namelijk geen btw meer over de levering én installatie van zonnepanelen op of bij uw woning. Dit geldt voor de aankoop van zonnepanelen en alle benodigde materialen, maar ook voor andere montagewerken zoals meterkastaanpassingen en installatie-uren.

Veel voordelen

Het btw-nultarief voor zonnepanelen levert meerdere voordelen op. Naast de lagere investering, heeft u minder administratieve handelingen. U hoeft namelijk geen btw-teruggave meer aan te vragen. Dit bespaart u veel tijd en moeite.

De Duurzame Jongens zijn helemaal happy met deze extra stimulans voor burgers om hun woning te verduurzamen. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst!

Kleine ondernemingsregeling

Voor de Belastingdienst blijft u echter wel btw-ondernemer, omdat uw zonnepanelen stroom opleveren. Belangrijk om te weten is dat op een opbrengst boven 10.000 wattpiek wél btw afgedragen moet worden. Het is verplicht om dit te melden. Wij adviseren u om ook direct de KOR (kleine ondernemingsregeling) aan te vragen. Zo voorkomt u eventuele boetes.

Via deze link kunt u het formulier voor de KOR aanvragen.

Attentie!

Het nultarief geldt alleen voor particulieren die zonnepanelen aanschaffen voor hun woning. Bedrijfseigenaren die hun pand willen verduurzamen met zonnepanelen, moeten nog altijd 21% btw betalen. Dit kunnen zij later terugvorderen bij de Belastingdienst. Heeft u in 2022 een offerte ondertekend? Dan krijgt u een btw 0-tarief op uw factuur in 2023.

Wilt u meer weten of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via info@-de-duurzame-jongens.nl.

Deel dit artikel