Zonne-energie opslaan
met een thuisbatterij

Word minder afhankelijk van het net met een thuisbatterij van De Duurzame Jongens. Een investering voor de toekomst!

Adviesgesprek
aanvragen!

Klaar om te profiteren van de voordelen van een thuisaccu? Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een thuisbatterij kopen

Met een thuisaccu zet u een flinke stap om (deels) onafhankelijk van het energienet te worden. Deze batterij met grote capaciteit, kan alle elektrische apparatuur in uw woning van energie voorzien. Voornamelijk met eigen opgewekte stroom van uw zonnepanelen.

Momenteel is het aantal Nederlandse huishoudens met een thuisaccu nog beperkt. Maar door het afschaffen van de salderingsregeling én met aantrekkelijke subsidies zal accu-opslag thuis de komende jaren aan populariteit winnen.

Aanbod thuisaccu’s

Bij De Duurzame Jongens bieden we diverse thuisbatterijen. Wij adviseren u graag over de accu die het beste bij uw situatie past.

Energie opslaan in 3 stappen

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze duurzaamheidsadviseur.

Ontvang een duurzaamheidsplan met thuisbatterij en bijbehorende kosten.

Na de levering bij u thuis, kunt u direct beginnen met opslaan en besparen.

Een thuisaccu kopen bij de Duurzame Jongens

Vrijblijvend adviesgesprek!

Klaar om te profiteren van de voordelen van een thuisaccu? Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Veelgestelde vragen over thuisaccu's

Een gemiddeld huishouden verbruikt dagelijks circa 10 kW aan stroom. Hiervoor is een zonnepanelen-installatie van zo’n 4 kW nodig. Een thuisaccu met een vermogen van 4 à 6 kW zou ideaal zijn. Wij helpen u graag met het kiezen van de beste thuisbatterij voor uw woning. Neem contact op voor duurzaam advies op maat.

Het vermogen van een thuisbatterij is bepalend voor de prijs. Hoe hoger de opslagcapaciteit, hoe meer batterijcellen er nodig zijn. Een thuisbatterij van 12 kW is natuurlijk veel duurder dan een accu van 6 kW. Wij doen u graag een voorstel. Neem contact op.

Een thuisbatterij is onderdeel van een systeem dat meestal bestaat uit een accu, een omvormer en zonnepanelen. Hiermee kunt u het productieoverschot van uw zonnepanelen opslaan en gebruiken op momenten waarop uw zonnepanelen te weinig of geen energie produceren. Meer weten? Neem contact op.

Met een thuisbatterij kunt u zo’n 60 tot 70% van uw opgewekte zonne-energie zelf gebruiken, mits de accu het juiste vermogen heeft. Het beste is om een accu van 1 of 1,5 kW per kW van de zonnepanelen te hebben. Heeft u een gemiddelde zonne-installatie van 4 kW, dan is het dus ideaal om een thuisbatterij met een capaciteit van 4 tot 6 kW te kopen.

Momenteel is er in Nederland nog geen subsidie voor thuisaccu’s beschikbaar. Maar de verwachting is dat dit wel gaat komen en thuisbatterijen de komende jaren steeds interessanter worden! Sinds dit jaar (2023) profiteert u al van het btw-nultarief. Neem contact op voor persoonlijk advies.