Energie besparen
met zonnepanelen

Wek uw eigen duurzame energie op met zonnepanelen van De Duurzame Jongens.
Een investering die het waard gaat zijn.

Zonnepanelen kopen?

De Duurzame Jongens leveren, monteren en onderhouden uw zonnepanelen installatie. Zowel voor de particuliere als voor de zakelijke markt. Wij zijn een gecertificeerde installateur van zonnepanelen systemen, aangesloten bij Stichting Garantiefonds Zonne-Energie. Zo verzekeren wij u dat wij een betrouwbare keuze zijn om uw woning te verduurzamen. En niet alleen op het gebied van zonnepanelen.

 

Investeren in zonnepanelen is een goede eerste stap om te investeren in de toekomst. Als u zonnepanelen gaat kopen, is het eerst belangrijk om na te gaan of uw dak geschikt is. Vervolgens kunt u zonnepanelen vergelijken in prijs en opbrengst. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bekijken we uw situatie en de mogelijkheden. Op basis hiervan ontvangt u een offerte: een duurzaamheidsplan op maat met berekeningen én opbrengsten.

Beste zonnepanelen systemen

Uitsluitend A-merken

Wij staan voor topkwaliteit en maximale veiligheid. Want duurzaam betekent ook: langdurig meegaan. Daarom werken wij uitsluitend met A-merk zonnepanelen, omvormers, onderconstructies en montagematerialen. Producten met lange fabrieksgaranties.

De Duurzame Jongens – Zonnepanelen met een Glimlach!

Zonnepanelen installeren van A tot Z

Video afspelen

Investeren in zonnepanelen

De salderingsregeling, btw-teruggave en gemeentelijke subsidie maakt het kopen van zonnepanelen nu extra aantrekkelijk.

Zonnepanelen systemen installeren

Kwaliteit en veiligheid waarborgen wij uitstekend, omdat onze installateurs VCA gecertificeerd zijn en werken volgens de NEN norm.

Zonnepanelen vergelijken

Wij leveren en installeren POLY (zilver) en MONO (zwart) zonnepanelen in standaard maten, met variërende vermogens.

Opbrengst zonnepanelen

Kwaliteit loont. Dat gaat u terugzien in uw energieopbrengst. Slimme software (ontwikkeld door de TU Delft) laat ons berekenen hoeveel uw zonnepanelen u precies gaan opleveren. Simpel en transparant!

Hoe kunnen wij daar zo zeker van zijn? Wij plaatsen de installatie op de meest efficiënte plek op het dak van uw woning, zodat het terugverdienmodel zo voordelig mogelijk wordt gemaakt.

Ook besparen met zonnepanelen?

Altijd & overal inzicht met de app

Meten = Weten

Met de app kunt u realtime de energieopbrengst van uw zonnepaneel bekijken. Met een slimme meter ziet u ook hoeveel stroom u opwekt, wat u verbruikt en wat u teruglevert. Vergelijk de ene periode met de andere, maak er een wedstrijd van met uw buren en deel uw prestaties. Zo weet u pas echt wat u verdient met uw nieuwe zonne-installatie.

Ook krijgt u direct inzicht in de status van uw installatie. Werkt iets niet naar behoren, dan ziet u dit terug in de app. Wij zullen ook een melding krijgen als uw systeem niet optimaal werkt. Wel zo gemakkelijk!

Zonnepanelen garanties

Extra service, extra garanties

Onze klantbelofte is dat wij uitsluitend werken met A-kwaliteit design zonnepanelen. Mede daardoor kunnen wij de volgende garanties waarborgen:

  • Fabrieksgaranties van 10 tot 30 jaar.
  • 25 jaar opbrengstgarantie op 85% en een gemiddelde levensduur van 40 tot 50 jaar.
  • Montagegaranties van 5 tot 10 jaar met ZonGarant

Lid van Stichting Garantiefonds ZonneEnergie

Wij geven u graag zekerheid en vertrouwen bij het aanschaffen van een zonne-installatie. Daarom zijn De Duurzame Jongens lid van Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE). De belangrijkste garanties zijn:

  • De aanbetalingsgarantie (wanneer een leverancier onverhoopt niet kan leveren).
  • De servicegarantie (wanneer uw zonnepanelenleverancier failliet gaat).
  • De fabrieksgarantie (wanneer de fabriek van uw zonnepanelen failliet gaat).
  • De geschillenregeling (wanneer er een conflict ontstaat tussen u en uw zonnepanelenleverancier).

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Namelijk: hoeveel stroom u gebruikt, de oppervlakte van uw dak en het vermogen van de zonnepanelen. Een technische inspectie biedt meer inzicht hierin. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Een zonnepaneel neemt gemiddeld een oppervlakte van 1,5 m2 in beslag. Voor een plat dak kunt u, met de schaduwval meegerekend, rekening houden met een oppervlakte van 2,5 m2 per paneel. De hellingshoek van uw dak is van invloed op de energieopbrengst, maar zelfs op een plat dak kan een zonnepaneel met een hoek van 10 graden geplaatst worden. Dit geeft u minimaal rendementsverlies vergeleken met een optimale hoek van 35 graden. Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Zonnepanelen wekken elektriciteit op voor uw centrale energie. De zonnecellen in het paneel zetten zonlicht om in stroom (gelijkstroom). Een omvormer zet gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom. Wisselstroom gebruikt u in uw huishouden. Daarom is een omvormer een belangrijk onderdeel van uw zonnepaneleninstallatie.

De technische naam voor een zonnepaneel is PV-paneel. PV staat voor ‘photovoltaic’ en zet photo (licht) om in volt (elektriciteit). Het complete systeem van zonnepanelen heet een PV-systeem.

Meer weten? Neem contact op.

De besparing in energiekosten is wellicht het grootste voordeel van zonnepanelen. Daarnaast zijn ze duurzaam, goed voor uw woningwaarde en CO2 besparend. In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen we u hier nog veel meer over!

Om te berekenen hoeveel zonnepanelen per m2 op uw dak passen, kunnen wij een dakcheck uitvoeren. Als delen van het dak (soms) in de schaduw liggen kan het slimmer zijn om te kiezen voor een parallel geschakeld systeem. Onze adviseur maakt een schaduwplan calculatie om hier inzicht in te krijgen. Plan een adviesgesprek in voor meer informatie.

Dit is afhankelijk van het type omvormer en het maximale vermogen. Deze bepaalt wat u maximaal kunt aansluiten op 1 groep. Uiteraard moet de omvormer afgestemd zijn op de zonnepanelen. Hierbij speelt de capaciteit (WP), de dakhelling en oriëntatie van het dak en uw ligging een rol. Onze installateurs weten hier uitstekend mee om te gaan. Neem contact op voor meer informatie.

Er zijn meerdere typen zonnepanelen. De meest voorkomende zijn de polykristallijne (poly) en de mono kristallijne (mono) zonnepanelen. Poly-panelen zijn blauw en mono-panelen zijn zwart van kleur. Poly-panelen zijn iets goedkoper, maar hebben een vrijwel gelijk vermogen als mono-panelen. De standaard maat van een zonnepaneel is 1,65 x 1,0 M. Wij leveren en installeren standaard maten poly- en mono zonnepanelen. Neem contact op voor meer informatie!

Gemiddeld verdient u de kosten van de investering in een PV-systeem binnen 6 jaar terug. Daarna kunt u genieten van gratis stroom! Daarnaast bespaart u vanaf het moment van installatie op uw energierekening. U gebruikt namelijk meteen de energie van de zonnepanelen op de apparaten die aanstaan in uw woning. Energie die u niet verbruikt wordt verrekend met de jaarafrekening van uw energieleverancier. Wij checken of uw energiemeter hiervoor geschikt is. Ook mag u de BTW terugvragen op de aanschaf van een PV-systeem. 

Er is geen landelijke subsidie voor zonnepanelen, maar het is wel de moeite waard om bij uw Gemeente na te vragen of zij een duurzaamheidslening aanbieden, óf om een collectieve installatie met uw buren te organiseren. Hiervoor kunnen wij een collectieve offerte aanbieden. Neem contact op voor meer informatie.

De kosten van zonnepanelen verschillen per dak. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van het aantal zonnepanelen. Meer weten? Wij vertellen u alles over de kosten van zonnepanelen.

Benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen op uw dak? Doe de snelle bespaarcheck. In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen wij u meer over uw mogelijkheden met zonnepanelen, de zonnepanelen prijs én uw besparing!

De hoeveelheid stroom die een zonnepaneel opwekt, noemen we opbrengst. In andere woorden: de zonnepanelen opbrengst is de hoeveelheid kilowattuur elektriciteit (kWh) wat een zonnepaneel oplevert. Dit hangt samen met het vermogen (Wattpiek). Hoe groter het vermogen, hoe hoger de opbrengst van het zonnepaneel (afhankelijk van aantal zonuren en temperatuur). Mei, juni en juli zijn meestal de beste maanden voor zonnepanelen. Neem contact op voor meer informatie.

Rendement is de hoeveelheid zonlicht dat omgezet kan worden in energie. Eigenlijk bedoelen we dan wat zonnepanelen u financieel opleveren. Dit kan op elk dak anders zijn (door ligging, hellingshoek of schaduwvorming). Wij kunnen dit nauwkeurig voor u berekenen. 

Weten wat u bespaart met zonnepanelen? Doe de bespaarcheck. Heeft u advies nodig? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Benieuwd hoeveel u bespaart met zonnepanelen?