Extra wooncomfort
met een airco

Koel én verwarm uw woning elektrisch met een airco van De Duurzame Jongens. Altijd een aangenaam binnenklimaat!

Adviesgesprek
aanvragen!

Klaar om te profiteren van de voordelen van een airco? Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een airco kopen

Comfortabel, efficiënt en zuinig. Een airco geeft u de controle over uw binnenklimaat én uw energierekening. Zoekt u een duurzame oplossing om snel een ruimte te koelen of te verwarmen? Dan is een airco de beste keuze. Het rendement ligt stukken hoger dan verwarmen met een cv-ketel of elektrische radiator. En door airconditioning te combineren met uw zonnepaneleninstallatie, kunt u maandelijks nóg meer geld besparen.

Single-split airco systeem

Dit systeem koelt één ruimte van uw woning met één airco binnenunit en één buitenunit die met elkaar verbonden zijn. Het is de meest ideale keuze voor zolders, slaapkamers en kantoorruimtes.

Multi-split airco systeem

Dit systeem koelt uw volledige woning met één airco buitenunit en twee of meerdere binnenunits die per ruimte apart te bedienen zijn. Erg handig als u per kamer de temperatuur wilt regelen.

Waarom airconditioning?

Sneller van het gas af en uw huis duurzamer verwarmen. Dat kan met een airco. Een vaste airco verbruikt minder stroom, dan een cv-ketel gas verbruikt. En uw gasverbruik? Dat halveert!

Moderne airco’s bieden zowel koel- als verwarmingsmogelijkheden. In de winter brengen ze comfortabele warmte in uw woonruimte. En op hete zomerdagen zorgt airconditioning juist voor verfrissing.

Met een airco kunt u het hele jaar door genieten van extra wooncomfort. Of u nu thuis bent of op kantoor, u heeft geen last van extreme temperaturen.

Een airco gebruikt alleen elektriciteit. Als u met zonnepanelen uw eigen energie opwekt, verwarmt of verkoelt u uw woning op een duurzame manier.

Airconditioners zijn uitgerust met luchtfilters die stof, allergenen en vervuilende stoffen uit de lucht verwijderen. Dit leidt tot een schonere en gezondere luchtkwaliteit in huis.

Een airco systeem kopen bij de Duurzame Jongens

Vrijblijvend adviesgesprek!

Klaar om te profiteren van de voordelen van een airco? Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Veelgestelde vragen over airco's

Vaak wordt een airco gezien als een grootverbruiker van energie. Dit klopt wanneer u deze uitsluitend gebruikt voor koelen. Verwarmen met een airco zorgt juist voor minder energieverbruik. Een cv-ketel en radiatoren hebben namelijk een erg hoog gasverbruik. Een airco gebruikt daarentegen alleen elektriciteit. En met zonnepanelen kunt u deze duurzame energie zelf opwekken! Zo vallen de kosten uiteindelijk lager uit. Meer weten? Neem contact op.

Een airco is de goedkoopste manier om uw huis te verwarmen. Goedkoper dan uw cv-ketel. Dit heeft te maken met de hoge prijzen van gas. Door uw huis (deels) te verwarmen met een airco, verbruikt u minder gas. Hoeveel u kunt besparen is afhankelijk van de prijzen voor gas en elektra, de soort airco en het vermogen. Hierover vertellen we u graag meer in een adviesgesprek.

De opgewekte elektriciteit van uw zonnepanelen kunt u gebruiken om uw huis te koelen of te verwarmen met een airco. Hierbij hoeft u zich geen zorgen te maken om uw energierekening. De stroom voor de airco is namelijk afkomstig van uw panelen.

Airco’s zijn er in verschillende merken, maten en soorten. Het is afhankelijk van uw wensen, welke airco geschikt is. Er zijn veel goede A-merken verkrijgbaar, zoals Daikin, LG en Mitsubishi. Het is vooral belangrijk naar het vermogen te kijken. Koelcapaciteit wordt berekend op basis van de inhoud van de ruimte en warmtefactor. Voor een gemiddeld huis in Nederland geldt de stelregel dat u voor elke kubieke meter ongeveer 30 tot 40 Watt koelvermogen nodig heeft. Tijdens een inspectie aan huis kunnen wij u precies vertellen welke airco bij u past. Neem contact op voor advies.

Het is niet verplicht om airco onderhoud uit te laten voeren. Voor een blijvende werking raden wij het wel aan. Uw airco kan plots meer lawaai gaan maken, minder goed koelen of de energiekosten laten stijgen. Signalen dat uw airco toe is aan een onderhoudsbeurt. Informeer naar onze onderhoudscontracten!