Betaalbaar woongenot
met een warmtepomp airco

Verkoel én verwarm uw woning met een warmtepomp airco van De Duurzame Jongens. Een duurzame oplossing voor de toekomst.

Airco kopen en laten installeren?

De Duurzame Jongens leveren, installeren en onderhouden uw airco installatie. Als STEK gecertificeerde airco installateur voorzien wij uw woning van een aangenaam en gezond binnenklimaat. Een airco is rendabel en kan goed gecombineerd worden met uw zonnepanelen.

 

Voordat wij uw airco gaan plaatsen, komt onze duurzaamheidsadviseur langs voor een adviesgesprek en technische inspectie. Want wij willen de beste oplossing voor uw situatie. Zo kijken we naar het kabeltraject, de montageplaats en andere technische aspecten. Op basis hiervan stellen wij een offerte samen: een advies op maat met bijbehorende kosten.

Voordelen airco installatie

Door te verwarmen met uw airco, neemt uw gasverbruik zo’n 30 tot 40% af.

In combinatie met zonnepanelen bespaart u maandelijks veel energie. Dit vertaalt zich in een lagere energierekening.

Een optimaal binnenklimaat: heerlijk koel in de zomer en aangenaam warm in de winter.

Via de app Smart Home Manager kunt u uw energieverbruik monitoren en optimaliseren.

Met filters en een luchtzuiveringsfunctie worden vuile stofdeeltjes uit de lucht verwijderd.

Beste airco merken

Uitsluitend A-merken

Wij staan voor topkwaliteit en maximale veiligheid. Want duurzaam betekent ook: langdurig meegaan. Daarom werken wij uitsluitend met A-merk airco’s. Stevige units met een laag energieverbruik. En als erkend airco installateur kunnen wij dit volledig in-house uitvoeren. Kortom, u bent altijd verzekerd van een betrouwbare service.

Airco warmtepomp

Een airco is eigenlijk een lucht warmtepomp, die zowel kan koelen als verwarmen. Op een milieuvriendelijke manier wordt warmte van binnen naar buiten verplaatst. Zo blijft uw huis koel in de zomer. In de winter werkt het andersom: de airco haalt warmte uit de buitenlucht en blaast dit naar binnen. Nu is uw huis aangenaam warm. Bijkomend voordeel: uw gasverbruik daalt enorm. En in combinatie met uw zonnepanelen is het de meest slimme oplossing om te besparen op uw energierekening!

STEK gecertificeerd

STEK staat voor Stichting Emissiepreventie Koudetechniek, een stichting die bedrijven certificeert in samenwerking met keuringsbedrijven. Met het STEK certificaat onderscheiden De Duurzame Jongens zich op het gebied van veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. Zo kunnen we onze zorgplicht voor het milieu nog beter nakomen.

BRL 100 certificaat

Het BRL 100 certificaat is een verplicht certificaat voor installatiebedrijven die werken aan koelapparatuur, klimaatregelingsapparatuur en warmtepompen waarin F-gassen zijn toegepast. Hiermee kunnen we als airco installatiebedrijf aantonen dat we voorzorgsmaatregelen hebben genomen om de lekkage van F-gassen te voorkomen.

Onderhoudscontract op maat

Wij adviseren jaarlijks onderhoud van uw airco voor een optimale werking en lange levensduur. Afspraken met betrekking tot onderhoud leggen we vast in een onderhoudscontract op maat. Op die manier bent u verzekerd van de beste service, ook in het geval van storingen of andere technische problemen.

Airco cover

Evolar buitenunit omkasting geeft uw buitenunit een stijlvol uiterlijk. Deze covers zijn beschikbaar in diverse materialen en kleuren. Ze zijn duurzaam, onderhoudsvrij en decibel verlagend. Geschikt voor ieder merk airco, zonder invloed op de werking van de airco. Interesse? Wij vertellen u graag meer.

Veelgestelde vragen over airco's

Waar de buitenunit geplaatst kan worden, is afhankelijk van uw woning en situatie. Het is van belang dat de unit vrij staat. Als u weet in welke ruimte de binnenunit komt, dan kan de plek voor de buitenunit bepaald worden. Hierbij moet de installateur rekening houden met diverse factoren, zoals zonlicht.

Voor het beste advies neemt u vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek.

Het is niet verplicht om airco onderhoud uit te laten voeren. Voor een blijvende werking is het echter noodzakelijk. Uw airco kan plots meer lawaai gaan maken, minder goed koelen of de energiekosten laten stijgen. Signalen dat uw airco toe is aan een onderhoudsbeurt.

Wij adviseren jaarlijkse inspectie en onderhoud. Informeer naar onze onderhoudscontracten!

Airco’s zijn er in verschillende merken, maten en soorten. Het is afhankelijk van uw wensen en behoeften, welke airco geschikt is. Er zijn veel goede A-merken verkrijgbaar, zoals Daikin, LG en Maxicool. Wanneer u een keuze maakt, is het belangrijk om op het vermogen te letten. Koelcapaciteit wordt berekend op basis van de inhoud van de ruimte en warmtefactor. Voor een gemiddeld huis in Nederland geldt de stelregel dat u voor elke kubieke meter ongeveer 30 tot 40 Watt koelvermogen nodig heeft.

Tijdens een inspectie aan huis kunnen wij u precies vertellen welke airco bij uw situatie past. Neem contact op voor advies.

Een vaste airco is altijd een goede keuze. Hiermee kunt u de temperatuur in huis goed reguleren en heeft u geen last van geluidsoverlast. Er zijn twee uitvoeringen: single-split unit (één ruimte) en multi-split unit (meerdere ruimtes). Daikin staat bekend als een kwalitatief hoog merk. Daarnaast worden o.a. LG, Samsung en Mitsubishi ook goed beoordeeld.

De Duurzame Jongens werkt met verschillende A-merken airco’s. Als u een voorkeur heeft is dat prima. En anders geven we u graag advies!

Als u alleen de slaapkamer wilt koelen, dan kunt u kiezen voor een single-split airco. De binnenunit moet zo hoog mogelijk in de ruimte geplaatst worden. Daarnaast is een goede ventilatie belangrijk. Uiteraard moet de airco ook stil zijn. In vergelijking met een mobiele airco maakt een vaste airco nauwelijks geluid. Wel zo fijn voor uw nachtrust.

De moderne airco’s van de merken waarmee wij werken hebben diverse functies, waaronder een stille slaapstand. Wij adviseren u graag de beste airco voor uw slaapkamer.

Op 1 buitenunit kunnen meerdere binnenunits aangesloten worden. Dit wordt ook wel een multi-split airco genoemd. Deze airco is vooral geschikt voor het koelen of verwarmen van woningen/kantoren met meerdere ruimtes. Want u kunt de temperatuur dan per kamer apart regelen.

Wilt u weten wat de opties zijn voor uw woning of kantoorpand? Neem contact op.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een airco in uw woning?