Beste airco om mee te verwarmen

30 januari 2023

Net zoals vele andere mensen in Nederland bent u de hoge energieprijzen vast helemaal beu. U wilt uw woning (verder) verduurzamen en denkt na over verwarmen met een airco. Een logische gedachte, want het kan u – vooral in combinatie met zonnepanelen – maandelijks veel energie besparen. Bovendien kunt u de airco het hele jaar door gebruiken. Maar wat is nu de beste airco om mee te verwarmen? En waar moet u op letten? Wij vertellen er graag meer over.

Hoe werkt een airco?

Een airco is eigenlijk een lucht warmtepomp die zowel kan koelen als verwarmen. Om uw huis koel te houden wordt warmte van binnen naar buiten verplaatst. Vervolgens wordt afgekoelde lucht de ruimte in geblazen. Bij verwarmen werkt het andersom: de airco haalt warmte uit de buitenlucht en blaast dit naar binnen. Het resultaat? U heeft altijd een optimaal binnenklimaat en geniet van maximaal wooncomfort het hele jaar door.

5 tips voor de beste airco om mee te verwarmen

Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten als u op zoek bent naar de beste airco voor verwarmen. Hieronder enkele tips:

  1. Zoek een airco met een hoge SEER-waarde (Seasonal Energy Efficiency Ratio). Dit is een maatstaf voor de energie-efficiëntie van een airco. Hoe hoger de SEER-waarde, hoe energie-efficiënter de airco is.
  2. Kijk naar de HSPF-waarde (Heating Seasonal Performance Factor). Dit is de maatstaf voor de efficiëntie van de verwarming. Ook hier geldt: hoe hoger de HSPF-waarde, hoe beter de verwarming.
  3. Zoek een airco met een inverter-compressor. Dit is een type compressor dat zorgt voor een constante en efficiënte koeling en verwarming.
  4. Overweeg een airco met een multi-split systeem. Hiermee kunt u meerdere ruimtes tegelijkertijd verwarmen of koelen, in plaats van één enkele unit voor de hele woning. Lees hier hoe u de airco subtiel kunt wegwerken.
  5. Kies een merk dat een goede reputatie heeft op het gebied van kwaliteit en service. Doe research en lees reviews van andere gebruikers om de beste airco te vinden. Betrouwbare merken op het gebied van airconditioning zijn Daikin, Mitsubishi, LG en Samsung. Als erkend airco installateur werken wij uitsluitend met A-merken, omdat we achter de kwaliteit staan.

Uiteindelijk is het belangrijk om te onthouden dat de beste airco om mee te verwarmen afhangt van uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Neem dus de tijd om de verschillende opties te onderzoeken. Nog beter is om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen. Zo bent u er zeker van dat u de juiste keuze maakt voor uw huis en gezin.

Vrijblijvend adviesgesprek voor de beste airco voor verwarmen

Een adviesgesprek is de perfecte manier om te bepalen welk airconditioningsysteem het beste bij uw specifieke situatie past. Tijdens het gesprek bespreken we uw wensen en adviseren we de beste airco om uw huis of bedrijfspand mee te verwarmen. Onze duurzaamheidsadviseur vertelt u over de verschillende soorten airco’s, zoals een splitsysteem, mono-splitsysteem, of multi-splitsysteem. Ook de verschillende functies waaronder koeling, ventilatie en luchtreiniging zullen besproken worden. Daarnaast wordt er gekeken in welke ruimte de airco dient te komen. Lees hier meer over de beste airco voor in uw slaapkamer.

Professionele airco installatie voor de beste airco

Onze gecertificeerde monteurs hebben de juiste kennis en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken. En dat is ideaal voor het installeren van de beste airco om te verwarmen. Uiteraard zorgen we ervoor dat de installatie voldoet aan alle veiligheidsnormen en dat het systeem perfect werkt. Bovendien krijgt u gedetailleerde instructies voor het gebruik en onderhoud. We zetten graag een stapje extra. Met het STEK certificaat onderscheiden wij ons op het gebied van veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. Zo kunnen we onze zorgplicht voor het milieu nog beter nakomen. En ook vragen over of het bijvoorbeeld beter is om de airco constant te laten lopen of niet, kunnen wij voor u beantwoorden.

Klaar voor een duurzame toekomst met de beste airco om te verwarmen?

We zijn gepassioneerd als het gaat om duurzaamheid en energie-efficiëntie. Wij willen u helpen met uw keuze voor de beste airco om mee te verwarmen en te koelen. Door onze jarenlange ervaring en professionele aanpak kunt u er zeker van zijn dat u geen spijt krijgt van uw aankoop. Zo weet u zeker dat u er deze winter lekker warmpjes bij zit. En dat u in de zomer van een heerlijk koel huis kan genieten. Wel zo fijn! Waar wacht u nog op? Investeer in een duurzame toekomst en kies de beste airco voor uw woning!

Deel dit artikel