Dit moet u weten over de snel stijgende gas- en energietarieven

8 oktober 2021

De energie- en gasprijzen rijzen de pan uit. Daarbij hanteert iedere energieleverancier ook nog eigen tarieven. Opvallend is dat die tarieven momenteel ver uit elkaar liggen. Waardoor komt dat? Waar moet u rekening mee houden? En wat kunt u zelf doen? De Duurzame Jongens vertellen graag hoe u hier slim én innovatief op kunt inspelen.

 

De actuele feiten

De energieprijzen van consumenten zijn van € 0,21 naar € 0,44 verhoogd. Voor mensen met vaste contracten verandert er nauwelijks iets. Maar mensen met variabele tarieven hebben minder geluk. De terugverdienmodellen worden gehalveerd.

Tegelijkertijd gaan de tarieven van energieleveranciers ieder kwartaal omhoog. Het gas is gestegen van € 0,83 naar € 1,77. Op dit moment zorgen grote economische factoren voor een hoge vraag en een laag aanbod. Zo hebben we te maken met een tekort, afhankelijkheid van leveranciers en belastingverhogingen. En daardoor dus hogere energietarieven. Overgaan op elektrische warmte is nog nooit zo aantrekkelijk geweest.

Vraag uw duurzaamheidsadvies aan op het gebied van zonnepanelen, airco verwarmen/koelen, isoleren, elektrisch rijden en aanvullend elektrisch verwarmen. Door dit allemaal te combineren besparen Nederlandse consumenten gemiddeld 1 à 2 maandlonen per jaar!

 

Uw woning verduurzamen

Als duurzaamheidsspecialist zitten De Duurzame Jongens met de topmannen en -vrouwen van Techniek Nederland en Essent aan tafel. Zij voorspellen dat het energieverbruik van de Nederlandse consument de komende 10 jaar zal verdubbelen. Wat nu?

Zo snel mogelijk uw woning verduurzamen! Met zonnepanelen voor eigen duurzame energie. En met andere duurzame energieoplossingen, zoals isolatie, airco, voertuig laadstations en energieopslag.

 

Off grid leven

Wij noemen dit ook wel ‘off grid’ gaan. Met als doel om een onafhankelijk en zelfvoorzienend leven te leiden. Wie wil dat nu niet? Off grid woningen zijn de toekomst!

De Duurzame Jongens zijn uw totaalpartner in duurzame energie. Wij helpen u om uw woning verder te verduurzamen, zodat u energie bespaart en uiteindelijk (nog) meer woongenot ervaart.

Vragen of meer weten? Neem gerust contact met ons op. Onze duurzaamheidsadviseurs staan u graag persoonlijk te woord!

Deel dit artikel