Zonnepanelen Sittard

Het is niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen aan huis of op bedrijfspanden. Zonnepanelen leveren groene energie op, doordat zonne-energie wordt omgezet in groene stroom. Zo kunt u uw bijdrage leveren aan een beter milieu. Daar helpen wij van De Duurzame Jongens u graag bij, want die installatie van uw zonnepanelen moet natuurlijk wel goed gebeuren. Als gecertificeerde zonnepanelen installateur in Sittard en omstreken verzekeren wij u topmerken zonnepanelen met een korte terugverdientijd van slechts zes jaar.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn opgebouwd uit cellen, die zonne-energie omzetten in elektrische energie. Deze gelijkspanning kan echter niet gebruikt worden voor onze elektrische apparaten. Daarom zet een omvormer die stroom nog eens om in wisselspanning. Deze stroom kan wel gebruikt worden. De stroom die nodig is, gaat via de bedrading naar uw elektrische apparaten. Het overschot wordt via de meter in de meterkast terug aan het stroomnet geleverd.

Bespaarcheck
aanvragen!

Benieuwd naar wat u kunt besparen met zonnepanelen? Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Waarom zou u zonnepanelen kopen in Sittard?

Met zonnepanelen kunt u bijdragen aan een beter milieu en een duurzamere toekomst. Zonnepanelen bieden u echter nog meer voordelen:

 • U bespaart geld met zonnepanelen.
 • U hoeft niks bij te bouwen, want u plaatst zonnepanelen gemakkelijk op een bestaand dak.
 • U heeft weinig last van de installatie; deze is binnen een dag gedaan.
 • U kunt uw overschot terug leveren aan het stroomnetwerk tegen een vergoeding.
 • Bij het omzetten van zonne-energie naar groene stroom, komen geen broeikasgassen vrij.
 • Zonnepanelen zorgen voor een waardevermeerdering van uw woning.
 • Zonnepanelen vragen slechts weinig onderhoud.
 • Duurzame investering, want zonnepanelen gaan zeker 25 jaar mee.

Wat kosten zonnepanelen Sittard?

Wat uw klus van zonnepanelen in Sittard u zal gaan kosten, is lastig te zeggen. De totaalprijs van een dergelijke installatie is van een aantal factoren afhankelijk. Denk hierbij aan zaken als:

 • De hellingshoek van het dak, want dit bepaalt de complexiteit van de klus.
 • De ligging van het dak.
 • De zonnepanelen installateur in Sittard, die u kiest.
 • Het merk en type zonnepanelen.
 • De grootte van uw zonnepanelen systeem.
 • De capaciteit van de panelen.

Wilt u een op maat gemaakte offerte van wat u moet betalen voor uw zonnepanelen klus? Of heeft u misschien nog vragen over zonnepanelen? U kunt ons bellen of mailen. Of stel uw vraag via het contactformulier op onze website.

Let hierop bij uw aankoop

Zonnepanelen zijn goed voor het milieu, maar zeker ook goed voor uw portemonnee. Een zonnepanelen systeem is natuurlijk wel een flinke investering, dus u wilt wel waar voor uw geld. Let daarom bij aankoop van uw zonnepanelen in Sittard op deze zaken:

 • Van welke (subsidie)regelingen kunt u gebruikmaken?
 • Vergelijk de prijzen van de zonnepanelen.
 • Hoeveel zonnepanelen heeft u eigenlijk nodig?
 • Welke soorten zonnepanelen zijn er?
 • Wat is de levensduur van de panelen?
 • Is uw daktype geschikt voor zonnepanelen?
 • Waar komen de panelen te liggen?

Zonnepanelen subsidie in Sittard

Er is sinds 2013 geen landelijke subsidie meer voor de installatie van zonnepanelen. Wel kunt u wellicht regionaal of gemeentelijk subsidie aanvragen voor uw zonnepaneleninstallatie. Wilt u weten of u in Sittard-Geleen recht heeft op subsidie? Doe dan de gratis subsidiecheck op deze pagina. Bovendien kunt u gebruikmaken van de salderingsregeling. Dit houdt in dat u uw overschot aan energie aan het elektriciteitsnet kunt geven tegen een vergoeding. Daarnaast wordt er sinds januari 2023 geen btw meer geteld op de aankoop van zonnepanelen. Dit geldt wel alleen, wanneer de zonnepanelen op een woning of een bijgebouw van de woning geplaatst worden.

 

Een professionele zonnepanelen installateur in Sittard

De installatie van een zonnepanelen systeem is een nauwgezette klus, die kennis en ervaring vereist. U moet het dak op. U moet de ideale ligging van de panelen bepalen. U moet alles vakkundig aansluiten. En u moet alles goed aanleggen in de meterkast. Om gevaarlijke situaties en lage opbrengsten van uw panelen te voorkomen, is het zeker aan te raden om uw zonnepanelen door vakkundige zonnepanelen installateurs te laten plaatsen.

Waarom De Duurzame Jongens?

Bij De Duurzame jongens werken wij alleen met deskundige, gecertificeerde zonnepanelen installateurs, die werken volgens de NEN-normen. Hiermee geven we u advies op maat en leveren we een all-in service. Wij werken uitsluitend met topkwaliteit zonnepanelen, montagematerialen en omvormers, waar u een lange fabrieksgarantie op ontvangt. Wij waarborgen daarom kwaliteit en veiligheid. We werken bovendien volgens een vast stappenplan, zodat het voor iedereen duidelijk is wat de bedoeling is en wat er wanneer gaat gebeuren. Door ons efficiënte terugverdienmodel heeft u gemiddeld binnen zes jaar uw investering terug verdiend. U kunt uw zonnepanelen in de gaten houden via onze mobiele applicatie. Bovendien kunt u hier zien wat u al bespaart. Wij hebben ook inzicht in de app. Op deze manier kunnen wij in de gaten houden, wanneer uw zonnepanelen toe zijn aan onderhoud. Wij doen er alles aan om die kwaliteit en veiligheid te kunnen blijven waarborgen!

Benieuwd hoeveel u bespaart met zonnepanelen?