Enphase IQ8 micro omvormer: klaar voor een duurzame toekomst

20 december 2022

Vanaf Q3 2023 beschikbaar bij De Duurzame Jongens: de nieuwe Enphase IQ8 micro omvormer. De meest intelligente micro-omvormer ooit. 1000 keer krachtiger dan de IQ7 én klaar voor een duurzame toekomst. Wow! Daar worden wij blij van.

Wat is een micro omvormer?

Achter ieder zonnepaneel zit een mirco omvormer. Een slimme chip die uw opgewekte energie direct omzet in wisselstroom. We sluiten deze aan op de aardlekschakelaar in uw meterkast, zodat u de opgewekte stroom kunt gebruiken in uw woning.

Volledig onafhankelijk & zelfvoorzienend

Met de IQ8 micro omvormer wordt het makkelijker om volledig zelfvoorzienend te worden. Mensen met zonnepanelen kunnen namelijk hun eigen ministroomnet vormen en zijn daardoor onafhankelijk van energieleveranciers. Een grote stap in ‘off grid’ wonen.  

Omvormer technologie

Het zijn de zonnepanelen die zichtbaar zijn, maar eigenlijk doet de omvormer al het echte werk. Daarom is het kiezen van een omvormer technologie essentieel bij het uitkiezen van een zonnepanelen installatie. De Duurzame Jongens gaan voor intelligentie en kwaliteit. Enphase biedt de meest geavanceerde technologie op de markt.

Voordelen IQ8 micro omvormer

De nieuwste Enphase micro omvormer IQ8 is 1000 keer krachtiger dan de IQ7! Daarbij ondersteunt hij de nieuwste generatie zonnepanelen. De slimme chip levert meer vermogen per m2 en bovendien is het uitvalspercentage van 0,05% ideaal. Kortom: klaar voor een duurzame toekomst.

Microgrid

Als eerste in de markt kan de IQ8 een eigen microgrid vormen. In andere woorden: een eigen ministroomnet, ook wel bekend als off grid stroom. Valt de stroom uit, dan zorgen de micro omvormers ervoor dat u toch stroom hebt als de zon schijnt. Zonder dat u daar een batterij, accu of back-upstroom voor nodig hebt!

Zoals u kunt lezen zijn wij erg enthousiast over de Enphase IQ8 micro omvormer. Vanaf 2023 zijn deze beschikbaar in ons assortiment. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem contact op via info@de-duurzame-jongens.nl.

Meer informatie over IQ8 micro omvormer.

Deel dit artikel