Gas besparen met zonnepanelen

12 december 2022

Met de stijgende gasprijzen willen we allemaal massaal besparen. Toch kan het nog wel eens lastig zijn om te besparen, want waar moet je beginnen? Helaas kunnen we niet ons eigen gas opwekken en hierdoor zijn we allemaal zeer afhankelijk van energiemaatschappijen. Naast de gasprijzen worden alle andere zaken, zoals boodschappen, ook een stuk duurder. Het is dus zeker geen overbodige luxe om geld te besparen op die hoge gasprijzen. De verwarming helemaal uit zetten is, zeker in de winter, geen optie en je wilt natuurlijk ook niet iedere keer onder een koude douche staan. Maar, gelukkig zijn er wel mogelijkheden. Vooral mensen met zonnepanelen hebben één groot voordeel: zij kunnen hun eigen energie opwekken. En daarmee kun je uiteindelijk ook weer besparen op gas. Hoe je je gasverbruik kunt verminderen door zonnepanelen, daar vertellen we je graag meer over. Zo kan ook jij gaan beginnen met gas besparen!

Gasverbruik verminderen door woning te verduurzamen

De meest effectieve lange termijn oplossing om gasverbruik te verminderen, is door je woning volledig te verduurzamen. Hierdoor heb je namelijk minder of zelfs helemaal geen gas meer nodig, en dat zul je maandelijks merken in de portemonnee. Een warmtepomp aanschaffen, goed isoleren en zonnepanelen aanschaffen zijn allemaal manieren om zo energieneutraal mogelijk te leven. En door deze maatregelen kun je flink besparen. Toch is het een hele investering om een woning te verduurzamen, maar laat je hier niet door tegenhouden. Vaak kun je namelijk extra hypotheek of subsidies krijgen voor het verduurzamen van je huis. Er is dus meer mogelijk dan je in eerste instantie misschien denkt.

Minder gasverbruik door zonnepanelen

Met zonnepanelen kun jij je eigen energie opwekken, om je woning van stroom te voorzien. Toch heeft stroom in die zin verder niks met gas te maken. Maar, als je zonnepanelen hebt, kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld elektrisch te gaan koken in plaats van met gas. Of je kunt een elektrische kachel aanzetten in plaats van de gaskachel. Doordat jij je eigen energie opwekt, heb je geen kosten hieraan – en bespaar je dus op de gaskosten!

elektrisch koken

Al hoewel zonnepanelen bijdragen aan het verminderen van het gasverbruik, vormt de basis van gasverbruik verminderen het goed isoleren van je woning. Met een goede isolatie kun je namelijk energiezuinig of zelfs energieneutraal wonen en blijft de warmte in huis hangen. Als je eenmaal je woning goed hebt geïsoleerd, zijn zonnepanelen een uitstekende aanvulling om de woning te verwarmen. In combinatie met een warmtepomp kan zelfs de hele woning worden voorzien van stroom die is opgewekt door je eigen zonnepanelen. En dát is voordelig! Benieuwd hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor een warmtepomp? Lees het hier.

Woning verduurzamen met zonnepanelen van De Duurzame Jongens

Wil jij ook gasverbruik verminderen door je eigen energie op te wekken? Dan zijn zonnepanelen ideaal voor jou. En wij komen daar graag bij helpen! De Duurzame Jongens is gespecialiseerd in zonnepanelen en airco’s, waarmee jij zelfvoorzienend kan leven in een prettig huis. We komen graag bij je langs voor een adviesgesprek zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Deel dit artikel