Gecertificeerd installateur van Enphase micro-omvormers

8 februari 2022

De Duurzame Jongens zijn gecertificeerd Enphase installateur. Dit betekent dat als wij uw woning van zonnepanelen voorzien, wij kiezen voor de revolutionaire Enphase techniek. Hiermee maken we uw huis klaar voor een duurzame toekomst.

Het is goed om te weten wat de verschillen tussen klassieke omvormers en Enphase micro-omvormers zijn. Ook leggen wij graag de voordelen van Enphase micro-omvormers aan u uit.

Wat is een omvormer?

Zonnepalen kunnen niet zonder zon en niet zonder omvormers. Omvormers zorgen ervoor dat de door zonnepanelen opgevangen gelijkstroom wordt omgezet naar wisselstroom, wat noodzakelijk is voor dagelijks huiselijk gebruik. Omvormers zijn het kloppend hart van uw zonne-energiesysteem en bepalen het rendement uit uw zonnepanelen.

Soorten omvormers

Omvormers zijn verkrijgbaar in 3 varianten: klassieke stringomvormers, klassieke stringomvormers met optimizers en Enphase micro-omvormers. Micro-omvormers werken onafhankelijk van elkaar met als gevolg een maximale opbrengst per paneel.

Waarom mirco-omvormers?

(1) Ze leveren een constant vermogen zonder storingspunt. Als een systeem met een centrale omvormer uitvalt, stopt de zonneproductie volledig. Met één micro-omvormer per module blijft de zonneproductie werken, zelfs als een micro-omvormer uitvalt.

(2) Ze leveren maximaal vermogen per module. Of het nu gaat om een blad, vuil, sneeuw of een bewolkte dag, schaduwen komen steeds terug. Dankzij micro-omvormers werkt elke zonnemodule onafhankelijk, terwijl bij een centrale omvormer de productie is afgestemd op de zwakste module.

Enphase systeem

Het Enphase systeem haalt de allerbeste prestaties uit uw zonnepanelen en bestaat uit micro-omvormers die de geproduceerde gelijkstroom omzetten in bruikbare wisselstroom.

Enphase Envoy is het brein achter het systeem en verzamelt, controleert en communiceert voortdurend met uw micro-omvormers om de best mogelijke prestaties te garanderen. Het intelligente systeem geeft u, en De Duurzame Jongens als uw installateur, informatie over de productie van ieder individueel paneel en over uw energieconsumptie. Ook zorgt Envoy ervoor dat uw mirco-omvormers worden voorzien van updates die makkelijk op afstand worden geïnstalleerd. In de app kunt u de status altijd volgen en ziet u het verbruik terug.

De voordelen van Enphase micro-omvormers

  • 10% tot 20% meer rendement
  • Onbeperkt uitbreidbaar
  • 25 jaar garantie op Enphase zonnesysteem
  • Parallelle schakeling
  • Intelligente installatie (micro-omvormers met microchips per paneel)
  • Bevat nooit hoogspanningsgelijkstroom, maar veilige wisselspanning
  • Geen omvormer in het pand nodig
  • Geschikt om off-grid door te laten produceren zonder netspanning, inclusief batterij
  • Uitbreiding naar batterij is zeer eenvoudig en minder kostbaar

Bovenstaande informatie toont aan dat Enphase micro-omvormers de slimste keuze in zonne-energie zijn. Als gecertificeerd installateur staan wij daar volledig achter. Wilt u meer weten of heeft u vragen? Neem gerust contact op!

Deel dit artikel