Interview met Voilà Magazine

16 februari 2022

Twee jeugdvrienden met liefde voor duurzaamheid, daar begon dit avontuur mee. Inmiddels zijn De Duurzame Jongens uitgegroeid tot vaste verduurzamingspartner. Waar ze eerst bekend stonden om hun ‘zonnepanelen met een glimlach’ richten ze zich nu op ‘duurzaam met een glimlach’. De jonge, gedreven ondernemers Wayne Siebenga en Boy Weijgertse hebben grootse duurzame ambities. Want klimaatneutraal wonen is de toekomst, zeggen ze vol overtuiging. En daar willen zij hun steentje aan bijdragen.

Alles onder één dak

Van zonnepanelen, voertuig laadstations en energieopslag tot en met hybride airco’s, isolatie en dakrenovatie. De Duurzame Jongens kunnen het allemaal. Daarbij streven ze altijd naar topkwaliteit en maximale veiligheid. Uitblinken doen ze vooral in service. Boy: “Het complete zonnepanelentraject verzorgen wij van A-Z. Of dat nu gaat om het regelen van de btw-teruggave, het installeren van de zonnepanelen zelf of de online monitoring ervan.”

“Nog nooit waren zonnepanelen financieel zo aantrekkelijk als nu. Maar dat is slechts het begin. Mens, milieu en maatschappij staan veel te wachten. Woningverduurzaming, smart home living, zal een grote rol in ons leven gaan spelen. Zeker als de salderingsregeling wordt afgebouwd. Wij zien het als onze plicht om mensen hiervan bewust te maken en ze continu te blijven informeren”, vertelt Wayne.

De Duurzame Jongens groeien en bloeien

Het geheim

Wayne houdt zich bezig met innovaties, marketing en sales. Boy is de praktijkman en stuurt de technische teams aan. Samen zijn ze verantwoordelijk voor zo’n 25 jongens én dames. Om te kunnen groeien zijn er voortdurend nieuwe krachten nodig. Met blogs, vlogs en ‘kijkjes achter de schermen’ triggeren ze de nieuwe generatie om te laten zien dat met de handen werken nog heel leuk kan zijn. Tot nu toe lukt het om mensen enthousiast te krijgen en de huidige ploeg binnenboord te houden. Hun geheim? Hard werken, maar ook de tijd nemen voor plezier, genieten en lachen met elkaar. Wayne: “We creëren een warme, familiaire sfeer en vinden het belangrijk dat collega’s zich thuis voelen en waardering krijgen. Naast een eerlijke beloning voor hun werk organiseren we vrijdagmiddagborrels en gezellige personeelsuitjes.”

Op dezelfde manier gaan ze met hun klanten om. “In alles wat we doen zijn we vriendelijk, professioneel, persoonlijk en oprecht. Wij geven niets om megaprojecten met flinke marges. Veel blijer worden we als we mensen kunnen helpen met het omlaag brengen van de energierekening. Dan maken we echt het verschil!”, aldus Boy.

Groot durven denken

Zelf zijn De Duurzame Jongens al goed op weg. De bedrijfslocatie in Sittard ligt vol zonnepanelen, het verwarmen en verkoelen van het pand gebeurt met hybride airco’s en alle duurzaamheidsadviseurs rijden elektrisch. De afgelopen drie jaar is het talentvolle bedrijf in een stroomversnelling geraakt. Wayne: “We denken groot en maken ambitieuze plannen voor de toekomst. Het zou fantastisch zijn als we het meest gezonde, moderne en innovatieve verduurzamingsbedrijf van het zuiden worden.”

“Miljoenen woningen in ons land moeten verduurzaamd worden en dat is een enorme klus. Er is veel te doen, we hebben geen tijd te verliezen. Wij willen laten zien hoe mooi het is om aan concrete oplossingen voor het wereldwijde klimaatprobleem te kunnen bijdragen”, licht Boy toe.

Positieve reacties

Dat deze jongens niet alleen bezig zijn met geld verdienen, blijkt uit de positieve ervaringen die klanten delen. Boy: “We zijn trots op alle mooie projecten. Vanuit alle kanten krijgen we hele leuke reacties. Enthousiaste, tevreden klanten zijn én blijven het allerbelangrijkste.” Wayne: “We blijven graag betrokken, ook na oplevering. Zo versturen we elke maand een nieuwsbrief met o.a. tips, ontwikkelingen, innovaties en duurzaam nieuws. De insteek is totaal niet commercieel. Maar mensen moeten weten dat ze bij De Duurzame Jongens terecht kunnen als ze meerdere verduurzamingsmaatregelen willen nemen. Daar gaan we ons volledig op richten de komende tijd.”

Wilt u weten welke verduurzamingsmaatregelen passen bij uw woning? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Blijf altijd op de hoogte!

U krijgt elke maand slechts één update over verschillende thema’s: van energie en duurzaamheid tot relevante actualiteiten en interessante ontwikkelingen bij de Duurzame Jongens.