Trotse partner in het FWD Smart Living Project

3 oktober 2021

Ons eerste smart home living project is een feit! Als duurzaamheidsprofessionals uit de buurt waren we voor eindredacteur Martijn Chel van FWD Magazine geen vreemden. Vanaf het moment dat hij zijn eigen zelfvoorzienende woning ging bouwen, wilde hij graag met ons in zee gaan. Hieronder een korte preview van hoe deze samenwerking is verlopen.

“Een slim huis kan natuurlijk niet zonder zonnepanelen waarmee we nagenoeg zelfvoorzienend kunnen zijn. We hebben dan ook bij de eerste tekeningen al rekening gehouden met de ligging en voldoende ruimte op het dak. Samen met De Duurzame Jongens zijn we vervolgens gaan kijken naar de beste oplossing voor zoveel mogelijk zonne-energie én een oplossing voor het energiebeheer in huis. Uiteindelijk hebben we gekozen voor 30 zwarte panelen van Canadian Solar, met een vermogen van 365wp per stuk. Met een totaal van 30 panelen moeten we ruim 10.000kWh kunnen opwekken, wat voldoende moet zijn om het huis (in ieder geval tijdens de maanden met veel zonlicht) zelfvoorzienend te hebben.”

Het hele verhaal leest u hier

In de nabije toekomst gaan zonnepanelen en smart home living een essentiële samenwerking worden. Zeker nu de salderingsregeling wordt afgebouwd is dit van groot belang om zelfvoorzienend te zijn.

Vragen of meer weten? Neem contact met ons op!

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Andere actualiteiten

Blijf altijd op de hoogte!

U krijgt elke maand slechts één update over verschillende thema’s: van energie en duurzaamheid tot relevante actualiteiten en interessante ontwikkelingen bij de Duurzame Jongens.