Waar moet u op letten bij het kopen van de beste airco voor uw slaapkamer?

25 juli 2022

U kent ze wel, van die super hete zomeravonden waarop het haast niet uit te houden is op uw slaapkamer. Zeker als u een slaapkamer op de zolder heeft, wordt het door de hitte vaak moeilijk om in slaap te vallen. Tijd voor een airco, dat is een ding waar u al over uit bent! Maar waar moet u nu eigenlijk op letten bij het kopen van de beste airco voor uw slaapkamer? En waar moet u nog meer rekening mee houden als u een airco op uw slaapkamer gaat (laten) plaatsen? U leest het in deze blog.

Welk soort airco is het beste voor in de slaapkamer?

Gaat u op zoek naar de beste airco voor in uw slaapkamer, dan zult u merken dat airco’s in heel veel soorten en maten verkrijgbaar zijn. Zo bestaan er bijvoorbeeld airco’s met en zonder slang, mobiele airco’s, vaste airco’s, aircoolers, split airco’s en mini airco’s. Soms ziet u door de bomen het bos niet meer. Wij raden u aan om voor op uw slaapkamer een split unit airco te kopen. Het voordeel van deze airco’s is dat ze stiller, efficiënter en energiezuiniger zijn dan mobiele airco’s met slang. Bovendien hoeft u er bij deze airco’s geen rekening mee te houden dat u de slang van de airco uit een open raam moet kunnen hangen.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van de beste slaapkamer airco?

Als u een airco gaat kopen voor op uw slaapkamer, dan zijn er een aantal belangrijke dingen waar u op moet letten:

Koelvermogen

Ten eerste is het belangrijk om te letten op het koelvermogen. De airco moet uiteraard voldoende capaciteit hebben om uw slaapkamer efficiënt te kunnen koelen. Maar een te grote capaciteit is ook weer niet wenselijk, omdat de airco dan meer energie gaat verbruiken dan nodig. Bij het koelvermogen staat meestal hoeveel vierkante meter de airco ongeveer kan koelen. Let hier dus goed op!

Geluidsniveau

Het tweede belangrijke punt waar u op moet letten bij het kopen van een airco is het geluidsniveau. De beste airco voor een slaapkamer mag niet te veel geluid maken, zeker niet als u om het geringste geluidje al wakker wordt. Om het geluidsniveau te controleren, moet u letten op het maximale aantal dB dat de airco uitstoot. Bij de meeste airco’s is dit tussen de 60 en 70 dB. Als u graag een stille airco wilt, kies dan voor een airco met minder dan 60 dB.

Ontvochtigen

Heeft u vaak last van vochtige warmte? Kies dan voor een airco die ook de functie ontvochtigen heeft. Op deze manier rekent u naast hoge temperaturen ook af met een te hoge luchtvochtigheid.

Wat is de beste plaats voor een airco in uw slaapkamer?

Als u voor een split airco of een vaste airco hebt gekozen, dan kunt u het beste de airco zo hoog mogelijk in uw slaapkamer plaatsen. Aangezien warme lucht opstijgt, kan een airco de meeste warme lucht opvangen als de airco op een hoge plek hangt. Daar komt bij dat de gekoelde lucht juist van boven naar beneden gaat. Als u een mobiele airco heeft uitgekozen, dan is de beste plek voor deze airco op uw slaapkamer natuurlijk dicht bij het raam, zodat de afvoerslang naar buiten kan worden geleid.

Wat is de beste temperatuur voor de airco in uw slaapkamer?

De meeste mensen vinden het fijn als de temperatuur op hun slaapkamer iets lager ligt dan de normale kamertemperatuur. Een temperatuur tussen de 17 en 19 graden wordt daarom gezien als de beste temperatuur om in te stellen op de airco van uw slaapkamer. Maar uiteraard is de ideale temperatuur voor iedereen anders. De een vindt een temperatuur van 16 graden het fijnste en de ander houdt de temperatuur liever op 20 graden. Probeer dus even zelf uit wat u het meest prettig vindt.

Airco voor slaapkamer inclusief montage

Bent u nog op zoek naar de allerbeste airco voor op uw slaapkamer? Vraag dan een adviesgesprek aan bij De Duurzame Jongens. Wij leveren uitsluitend A-merken en helpen u graag bij uw keuze voor de beste airco. Heeft u een fijne airco gevonden? Dan leveren wij deze niet alleen, maar komen we hem ook installeren op uw slaapkamer!

Deel dit artikel