Project van de maand mei

24 mei 2024

43 zonnepanelen met Enphase IQ Battery 10T thuisbatterij

Bij meneer Van Basten Batenburg hebben wij een complete veldopstelling gerealiseerd. De installatie bestaat uit een rij van 43 Longi Solar Mono Black Frame zonnepanelen. Daarnaast hebben we een Enphase IQ Battery 10T thuisbatterij geïnstalleerd.

Alle zonnepanelen zijn individueel uitgerust met Enphase micro-omvormers. Het grote voordeel van micro-omvormers is dat ze de prestaties van elk afzonderlijk paneel optimaliseren. Dit betekent dat als één paneel schaduw krijgt of minder goed presteert, de andere panelen hier geen hinder van ondervinden. Deze installatie is ideaal voor meneer Van Basten Batenburg, aangezien de opstelling zich aan de rand van een bosachtig gebied bevindt. Wanneer er schaduw op één van de panelen valt, blijven de overige panelen gewoon stroom opwekken. Bij een systeem met een centrale omvormer zou de schaduw op één paneel het hele systeem beïnvloeden en de stroomopwekking stoppen.

De overproductie van de zonnepanelen kan worden opgeslagen in de Enphase thuisbatterij. Hierdoor kan meneer Van Basten Batenburg de opgeslagen stroom gebruiken wanneer de zon niet schijnt. Dit voorkomt dat hij de overcapaciteit aan het net moet terugleveren, waardoor hij geen terugleverkosten hoeft te betalen. Via de Enphase-applicatie kan meneer in real-time zijn energieverbruik en -productie monitoren. Zo kan hij de stroom efficiënt benutten in combinatie met de thuisbatterij.

Met deze opstelling kan meneer Van Basten Batenburg optimaal profiteren van duurzame energie, nu en in de toekomst!

Wilt u ook besparen op uw energierekening? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek.

Deel dit artikel