Zonnepanelen Landgraaf

Als u op zoek bent naar een betrouwbare zonnepanelen installateur in Landgraaf, hoeft u niet verder te zoeken. De Duurzame Jongens helpen u graag op weg naar een duurzame toekomst waarin iedereen onafhankelijk en zelfvoorzienend kan leven. Naast zonnepanelen in Landgraaf bieden wij ook extra services aan, zoals de installatie van uw airco. Onze installateurs hebben jarenlange ervaring in de installatie van zonnepanelensystemen en leveren altijd de beste kwaliteit en service. Bij De Duurzame Jongens kunt u dus rekenen op hoogwaardige kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Wij brengen met onze zonnepanelen in Landgraaf altijd de zon in huis.

Wat doen zonnepanelen nu eigenlijk?

Zonnepanelen bestaan uit meerdere zonnecellen die zijn samengevoegd tot één geheel. De zonnecellen zijn gemaakt van de stof silicium die elektriciteit kan opwekken als er licht op valt. Wanneer er namelijk zonlicht op een zonnecel valt, worden elektronen in de siliciumatomen losgemaakt en ontstaat er een elektrische spanning. Deze gelijkstroom wordt naar een omvormer doorgezet. De omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom, omdat dit type stroom door de elektrische apparaten in onze huishoudens gebruikt kan worden.

Ook besparen met zonnepanelen?

Zonnepanelen kopen in Landgraaf bij De Duurzame Jongens

De Duurzame Jongens werkt uitsluitend met A-merk omvormers, montagematerialen, onderconstructies en uiteraard zonnepanelen in Landgraaf. Hierdoor zijn onze producten altijd voorzien van lange fabrieksgaranties. Op het moment dat u er voor kiest om bij ons zonnepanelen te kopen in Landgraaf doet u dit aan de hand van een aantal stappen. De eerste stap draait in zijn geheel om de oriëntatie. Want bij de aanschaf van zonnepanelen heeft eenieder doorgaans twee belangrijke vragen: wat zijn de kosten en wat kan ik besparen? Dit zullen wij voor u berekenen. Vervolgens kunt u een adviesgesprek met ons inplannen. We komen namelijk graag eerst langs om de mogelijkheden voor verduurzaming omtrent uw woonsituatie te bespreken. De afspraken die wij op dat moment samen maken, verwerken wij in een offerte. Ook wel uw op maat gemaakte duurzaamheidsplan. In de daaropvolgende stap komt onze technische specialist bij u langs om het gunstigste kabeltraject te bespreken. Daarnaast voert hij ook een dak en meterkastinspectie bij u uit. De voorbereidende fase is op dit moment volledig afgerond en in de volgende stap volgt de installatie van uw zonnepanelen in Landgraaf. Na de installatie kunt u direct beginnen met besparen en met behulp van onze app op uw smartphone of tablet kunt u de opbrengst monitoren. Aan onze kant blijven wij uw zonnepanelen uiteraard ook goed in de gaten houden, zo weten wij direct of uw installatie onderhoud nodig heeft. Op deze manier bent u bij De Duurzame Jongens altijd verzekerd van een betrouwbare service.

Waarom zonnepanelen kopen in Landgraaf?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van zonnepanelen als bron van energie. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Zonne-energie is gratis, dus zonnepanelen zorgen voor lagere energierekeningen. Het is zelfs mogelijk om een overschot aan energie terug te leveren aan het net tegen een kleine vergoeding.
 • Zonnepanelen stoten geen schadelijke stoffen uit bij de energieopwekking, in tegenstelling tot traditionele fossiele brandstoffen. Daarom zijn zonnepanelen milieuvriendelijk.
 • Zonnepanelen maken gebruik van de onuitputbare energiebron de zon in tegenstelling tot de uitputbare fossiele brandstoffen.
 • Zonnepanelen hebben een lange levensduur en vereisen weinig onderhoud, waardoor ze een duurzame investering zijn.
 • Door het gebruik van zonnepanelen wordt u minder afhankelijk van energieleveranciers en schommelende energieprijzen.
 • Een huis met zonnepanelen heeft een hogere marktwaarde en kan gemakkelijker worden verkocht.
 • In veel regio’s worden zonnepanelen ondersteund door verschillende vormen van subsidies of belastingvoordelen.

Zonnepanelen kopen in Landgraaf is kortom een slimme investering. Bovendien zijn we niet alleen actief in Landgraaf, maar ook in omliggende gebieden, zoals Kerkrade en Heerlen. Voor meer informatie over onze diensten in deze steden, klik op de links.

Waarop letten bij kopen zonnepanelen?

Bij het kopen van zonnepanelen zijn er verschillende zaken waar u op dient te letten, zoals:

 • Er zijn verschillende soorten zonnepanelen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Zo zijn monokristallijne panelen efficiënter maar duurder, terwijl polykristallijne panelen betaalbaarder zijn maar iets minder efficiënt.
 • Het is belangrijk om te kiezen voor zonnepanelen van goede kwaliteit, omdat deze langer meegaan en beter presteren. Let hierbij bijvoorbeeld op de certificeringen van de panelen en de reputatie van de fabrikant.
 • Controleer de garanties die worden geboden door de fabrikant en de installateur, inclusief de garantie op de prestaties van de panelen en de garantie op de installatie.
 • Kies een professionele en betrouwbare installateur met ervaring in het installeren van zonnepanelen. Controleer de referenties van de installateur en vraag naar de kwalificaties van het installatieteam.
 • Controleer de verwachte opbrengst van de zonnepanelen en de tijd die nodig is om de investering terug te verdienen.
 • Bepaal de meest geschikte plaats om de zonnepanelen te plaatsen en zorg ervoor dat er geen schaduw is die de prestaties van de panelen kan beïnvloeden.

Waarom een professionele zonnepanelen installateur in Landgraaf?

Een professionele installateur heeft jarenlange ervaring in het installeren van zonnepanelen en heeft de nodige expertise om de klus op de juiste manier te klaren. Bovendien gebruikt een erkende zonnepanelen installateur in Landgraaf hoogwaardige materialen en biedt hij garanties op zijn werk, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw zonnepanelen van goede kwaliteit zijn en goed functioneren. Daarnaast beschikt een professional over de juiste apparatuur en gereedschappen om de zonnepanelen veilig te installeren. Dit verkleint het risico op ongelukken en schade aan uw eigendom. Als laatste kunnen professionele installateurs u ook vaak van advies voorzien. Ze helpen bij het kiezen van de juiste zonnepanelen of geven u tips over hoe u het beste uit uw installatie kunt halen.

Onze werkwijze

Onze dienstverlening gaat verder dan alleen het installeren van uw zonnepanelen, we bieden ook nazorg en werken volgens een transparante werkwijze. Na een oriënterend gesprek bij u thuis, waarin we de opties bespreken, stellen we een op maat gemaakt duurzaamheidsplan op in de vorm van een offerte. Vervolgens voert een technisch specialist een inspectie uit van uw meterkast en dak, waarna we een datum afspreken voor de installatie van de zonnepanelen in Landgraaf. Zodra de panelen zijn geïnstalleerd, begint u direct met besparen. Via onze app op uw tablet of smartphone kunt u de opbrengst van uw zonnepanelen eenvoudig bijhouden. Wij houden uw panelen nauwlettend in de gaten en zullen u op tijd informeren wanneer er onderhoud nodig is. Onze onderconstructies, zonnepanelen, montagemateriaal en omvormers zijn van A-merk, waardoor u kunt rekenen op lange fabrieksgaranties en kwaliteit. Bovendien installeren wij airconditioningsystemen van hoge kwaliteit en verzorgen wij ook eventuele reparaties en onderhoud. Lees op deze pagina meer over onze service bij de installatie van uw airco.

Benieuwd hoeveel u bespaart met zonnepanelen?