Zonnepanelen Heerlen

Steeds meer mensen overwegen om zonnepanelen te installeren om in hun huishoudelijke elektriciteitsbehoeften te voorzien en te profiteren van de vele voordelen die zonne-energie te bieden heeft. Bent u daarom op zoek naar zonnepanelen in Heerlen, dan bent u bij De Duurzame Jongens aan het juiste adres. Bij De Duurzame Jongens vindt u zonnepanelen van hoogwaardige kwaliteit, waarbij u al binnen zes jaar uw investering hebt terugverdiend. Wilt u meer weten over ons en onze diensten?  Vraag dan vandaag nog een vrijblijvend gesprek aan.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in bruikbare elektriciteit. Dit proces vindt plaats in de fotovoltaïsche cellen, die in het zonnepaneel zitten. Wanneer zonlicht op het paneel valt, zetten deze cellen de zonne-energie om in gelijkstroom. De opgewekte stroom wordt vervolgens via kabels naar een omvormer gestuurd die de gelijkstroom van de panelen omzet in wisselstroom. Deze wisselstroom kan vervolgens worden gebruikt door de elektrische apparaten in huishoudens en bedrijven.

Ook besparen met zonnepanelen?

Voordelen zonnepanelen in Heerlen

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van zonnepanelen:

 • Duurzame energiebron: Zonnepanelen gebruiken zonlicht als energiebron, dat een duurzame en hernieuwbare energiebron is. Dit in tegenstelling tot fossiele brandstoffen die niet hernieuwbaar zijn en bijdragen aan het broeikaseffect.
 • Lagere energierekening: Zonnepanelen kunnen helpen om de energierekening te verlagen, omdat ze zonne-energie omzetten in elektriciteit die door huishoudens en bedrijven kan worden gebruikt. Zo heeft u minder of geen stroom van het stroomnetwerk meer nodig.
 • Onafhankelijkheid: Het gebruik van zonnepanelen kan huishoudens en bedrijven onafhankelijker maken van het elektriciteitsnet, omdat ze hun eigen energie kunnen opwekken.
 • Milieuvriendelijk: Zonnepanelen zijn een schone energiebron en stoten geen schadelijke stoffen uit in de atmosfeer, waardoor de lucht en het milieu schoner worden.
 • Onderhoudsvriendelijk: Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig en gaan lang mee, wat op de lange termijn kostenbesparend kan zijn.
 • Waardevermeerdering: Het installeren van zonnepanelen kan de waarde van een woning of gebouw verhogen, omdat het een aantrekkelijke en duurzame energiebron is.
 • Salderingsregeling: Een energieoverschot kan worden terug geleverd aan het netwerk, waarvoor u een kleine vergoeding ontvangt.

Zonnepanelen kopen in Heerlen; waar let u op?

Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden wanneer u zonnepanelen koopt. Hieronder vindt u enkele belangrijke overwegingen, die u zou moeten maken voor u zonnepanelen gaat kopen in Heerlen:

 • Kwaliteit: Kies voor zonnepanelen van een gerenommeerd merk. Goedkope zonnepanelen kunnen minder efficiënt zijn en sneller slijten.
 • Efficiëntie: Controleer het vermogen van de zonnepanelen, uitgedrukt in wattpiek (Wp). Hoe hoger het vermogen, hoe meer energie de panelen kunnen opwekken.
 • Type zonnepanelen: Er zijn verschillende soorten zonnepanelen, zoals monokristallijn, polykristallijn en dunne film panelen. Monokristallijn panelen hebben over het algemeen de hoogste efficiëntie, terwijl polykristallijn panelen vaak iets goedkoper zijn.
 • Garantie: Let op de garantie die wordt aangeboden door de fabrikant en/of de installateur.
 • Installatiekosten: De kosten voor installatie kunnen variëren afhankelijk van de omvang van uw zonnepaneleninstallatie en de complexiteit van de installatie.
 • Onderhoudskosten: Overweeg ook de onderhoudskosten van de zonnepanelen op de lange termijn. Hoewel zonnepanelen over het algemeen weinig onderhoud vereisen, kan periodiek onderhoud nodig zijn om de prestaties op peil te houden.
 • Hoeveel zonnepanelen passen op uw dak? Wilt u weten hoe u dit kunt berekenen en met welke factoren u rekening moet houden? Lees dan dit artikel voor antwoord op uw vragen.

Uw unieke zonnepanelen installateur in Heerlen

Wat De Duurzame Jongens uniek maakt als zonnepanelen installateur in Heerlen, begint met onze passie voor ons werk. Dit is duidelijk te zien aan de glimlach op het gezicht van onze ervaren installateurs wanneer ze bij u aan huis komen. Ze zijn punctueel en hebben altijd zin in de volgende uitdagende klus. Naast het leveren van hoogwaardige producten willen we onze klanten ook een geweldige beleving bieden. We willen bijdragen aan de maatschappij en dat begint bij onze klanten. Daarom is klanttevredenheid voor ons van onschatbare waarde. Met vele succesvolle installaties op daken in de regio Parkstad hebben we de ervaring en expertise om elke klus aan te kunnen. We denken in oplossingen en geen uitdaging is te groot voor ons. Daarom zijn we er trots op dat veel van onze klanten ons beschouwen als de beste zonnepanelen installateur van Heerlen en ons aanbevelen aan vrienden en familie.

Onze focus ligt op het leveren van hoogwaardige service en kwaliteit, waarbij we eerlijk en deskundig advies op maat bieden. Door naar uw specifieke situatie en wensen te luisteren, kunnen we advies geven dat daarop is afgestemd. We begrijpen dat elke situatie uniek is en bieden ondersteuning bij onder andere het financiële aspect van het kopen van zonnepanelen, zoals het terugvragen van BTW en het aanvragen van subsidies, zodat een zonnepanelensysteem voor iedereen toegankelijk wordt. Een interessant feit is dat sinds 2023 het Btw-tarief op de aanschaf en installatie van zonnepanelen is verlaagd naar 0%.

Ook een airco nodig?

De Duurzame Jongens verkopen ook warmtepomp airco’s, die zowel kunnen verwarmen in de winter als verkoelen in de zomer. Bovendien kunnen wij niet alleen uw airco installeren, maar ook verzorgen wij het onderhoud en reparaties aan uw airconditioningsysteem. Een airco kan prima gecombineerd worden met een zonnepanelensysteem, waardoor u verzekerd bent van duurzame oplossingen voor de toekomst.

Benieuwd hoeveel u bespaart met zonnepanelen?