Zonnepanelen Maastricht

De hoofdstad van het zonnige zuiden belooft wel wat uurtjes zon op een jaar. Niet alleen is dit fijn om heerlijk te wandelen in het Stadspark of Frontenpark, maar deze zonnestralen kunt u ook gebruiken om uw huishouden van stroom te voorzien. Zelf de zonne-energie gebruiken als groene stroom doet u natuurlijk middels zonnepanelen. Zonnepanelen in Maastricht zijn een dure investering, maar u kunt van allerlei regelingen gebruikmaken en u verdient uw investeringskosten snel terug met de winst die u behaalt. Kies daarom voor De Duurzame Jongens om uw zonnepanelen te installeren. Investeer slim bij ons en bespaar al snel op uw energiekosten. Bij ons heeft u een terugverdientijd van slechts zes jaar en koopt u geheid hoogwaardige zonnepanelen van topmerken zoals Huawei, Solar Watt en Longi Solar. Met onze kwalitatieve zonnepanelen dragen wij samen met u ons steentje bij aan een duurzame toekomst.

Ook besparen met zonnepanelen?

Wat doen zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn ontworpen om zonne-energie om te zetten in elektriciteit die door huishoudens en bedrijven kan worden gebruikt. Het zonnepaneel is opgebouwd uit een reeks zonnecellen, gemaakt van silicium en bedekt met een laagje glas. Wanneer de zonnestralen op het paneel vallen, worden de elektronen in de zonnecellen geactiveerd en beginnen ze te bewegen. Deze beweging genereert een elektrische stroom die via bedrading uit het paneel wordt geleid. Deze gelijkstroom gaat naar een omvormer. De omvormer speelt een cruciale rol bij het zonnepanelensysteem, omdat deze de gelijkstroom die door de panelen wordt geproduceerd omzet in wisselstroom die geschikt is voor huishoudelijk gebruik. De wisselstroom wordt naar de meterkast gestuurd, waar deze wordt verdeeld over de verschillende circuits in het huis. Als het zonnepanelensysteem meer energie produceert dan nodig is voor het huishouden, kan het overschot worden terug geleverd aan het net tegen een kleine vergoeding. Ook wel de salderingsregeling genoemd.

Zonnepanelen kopen in Maastricht; waar moet ik op letten?

Zonnepanelen kopen is een slimme investering met het oog op een duurzame toekomst. Bij het kopen van zonnepanelen zijn er echter verschillende zaken waar u op moet letten om ervoor te zorgen dat u het juiste systeem kiest voor uw woning en uw behoeften. Denk hierbij aan dingen als:

 • Wat is uw jaarlijkse energieverbruik en hoeveel zonnepanelen heeft u daarom nodig?
 • Wat is de kwaliteit en de efficiëntie van de zonnepanelen?
 • Kies voor een goede omvormer
 • Kies een juiste zonnepanelen installateur in Maastricht
 • Kunt u gebruikmaken van subsidies?

Voordelen van zonnepanelen

Waarom zou u nu voor zonnepanelen moeten kiezen? Zonnepanelen brengen vele voordelen met zich mee, zoals:

 • Milieuvriendelijke manier van energieopwekking, want er komen geen schadelijke stoffen vrij bij het opwekken van deze energie.
 • Minder uitstoot van broeikasgassen.
 • Minder hoge energierekening, want u bent deels of compleet zelfvoorzienend.
 • Korte terugverdientijd en de lange levensduur van de zonnepanelen zorgen voor veel profijt.
 • Waardevermeerdering van uw woning of bedrijfspand.
 • Hoeft weinig groot onderhoud aan verricht te worden.
 • U bent minder afhankelijk van schommelingen in de energiemarkt.

Een unieke zonnepanelen installateur Maastricht

Wij zijn niet de enige zonnepanelen installateur in Maastricht. Wij zijn echter wel de enige die echt gepassioneerd zijn over ons werk. Ons toegewijde team bestaat uit ervaren vakmensen die plezier hebben in hun werk. Ze komen op het afgesproken tijdstip bij u thuis met een glimlach op hun gezicht, ongeacht hoe uitdagend uw dak ook mag zijn. Onze missie is om uit te blinken in de beleving rondom zonnepanelen-installaties. We willen echt iets bijdragen aan de maatschappij en uw ervaring. We streven naar klanttevredenheid en hebben met oog voor detail en perfectie al vele daken in Maastricht voorzien van zonnepanelen. Wij zien geen problemen, wij zien oplossingen. En daarom kunnen wij met trots vermelden dat veel van onze klanten ons de beste zonnepanelen installateur van Maastricht noemen en dat zij ons zeker aanraden bij familie en vrienden!

We bieden hoogwaardige service en kwaliteit en geven eerlijk en deskundig advies op maat. We luisteren naar uw verhaal en wensen en geven advies op basis daarvan. We begrijpen dat elke situatie anders is en bieden hulp bij het financiële aspect van zonnepanelen, zoals Btw-teruggave en subsidies, om ervoor te zorgen dat het zonnepanelen kopen in Maastricht voor iedereen toegankelijk is. Wist u bijvoorbeeld dat er een 0% BTW sinds 2023 geldt op de aanschaf en installatie van zonnepanelen? Lees er meer over. Heeft u nog vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan. We staan klaar om u verder te helpen!

Airco kopen in Maastricht

Naast zonnepanelen verkopen wij ook andere duurzame oplossingen voor de toekomst. Wat dacht u bijvoorbeeld van een warmtepomp-airco, die zowel verkoeling als verwarming brengt? De Duurzame Jongens bieden een allesomvattende service voor uw airconditioning installatie, van levering tot installatie en onderhoud. Een airco kan prima gecombineerd worden met uw zonnepanelen systeem. Lees de volgende blog als u wilt weten welke airco het beste verwarmt gedurende de wintermaanden.

Benieuwd hoeveel u bespaart met zonnepanelen?