Enphase IQ8 micro omvormer: klaar voor een duurzame toekomst

20 december 2022

Ontdek de kracht van zelfvoorziening met de Enphase IQ8 micro-omvormer. Deze technologische doorbraak zet zonlicht om in direct bruikbare energie, waardoor uw huis zelfs tijdens stroomuitvallen van energie wordt voorzien, zonder externe batterijen. Neem de stap naar een duurzamere toekomst — de toekomst van energie is hier!

enphase

Technische specificaties Enphase IQ8

De Enphase IQ8 micro-omvormer is een technologisch geavanceerd apparaat ontworpen om efficiënt zonnestroom om te zetten naar bruikbare wisselstroom in uw huis. Deze serie kan functioneren zonder verbinding met het net en biedt de mogelijkheid voor een ‘sunlight backup’, wat essentieel is tijdens stroomuitval, zonder het gebruik van externe batterijen. Dit model biedt een piekvermogen van 330 VA en een maximum continuvermogen van 325 VA, waardoor het compatibel is met een breed scala aan zonnepanelen:

  • Lengte 212 mm
  • Breedte 176 mm
  • Hoogte 30 mm
  • Gewicht 1,1 kg
Enphase IQ8

Benodigdheden installatie

De installatie van de Enphase IQ8 micro omvormer is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de nieuwste generatie hoog rendement PV-modules. Deze micro-omvormers zijn compatibel met smart grid-technologie en worden geleverd met MC4-connectoren, wat de installatie vergemakkelijkt. Voor de installatie zelf is het belangrijk dat de gebruiker beschikt over een Enphase Energy System, waarmee de omvormer naadloos kan integreren. Het pakket bevat alle benodigde onderdelen voor de installatie, echter is het aan te raden om de gedetailleerde technische specificaties en de installatiehandleiding te raadplegen die hier beschikbaar is.

Voordelen van de IQ8 Enphase

De IQ8 Enphase is 1000 keer krachtiger dan zijn voorganger, de IQ7, en is speciaal ontworpen om de nieuwste generatie zonnepanelen te ondersteunen. Met een extreem laag uitvalspercentage van slechts 0,05% en de mogelijkheid om een eigen microgrid te vormen, stelt de IQ8 gebruikers in staat om zelfvoorzienend te zijn. Dit is vooral een voordeel in gebieden waar stroomuitvallen frequent zijn. Ook maakt de innovatieve Burst mode-technologie het mogelijk om zelfs bij weinig licht energie op te vangen – zonne-energie opwekken gaat door, ook als een micro-omvormer uitvalt. Hiermee kunt u volledig onafhankelijk van energieleveranciers uw eigen energie beheren, waardoor u de mogelijkheid heeft om ‘off-grid’ te wonen met de Enphase. Andere voordelen zijn:

  • IP67-gecertificeerd
  • Dubbel geïsoleerde en corrosiebestendige polymeren behuizing
  • Burst mode-technologie
  • Ingebouwde rapid shutdown-functie
  • Automatische updates op afstand
  • Garantie van 25 jaar

Check zelf alvast welke zonnepanelen bij deze omvormer passen met deze berekening.

IQ8 Enphase kopen

Sinds het derde kwartaal van 2023 is de Enphase IQ8 micro-omvormer beschikbaar bij De Duurzame Jongens. Dit model is niet alleen krachtiger, maar ook compatibel met de nieuwste technologische ontwikkelingen in de zonne-energie. Voor meer informatie over de beschikbaarheid en prijzen kunt u direct contact opnemen met De Duurzame Jongens.

enphase

Heeft u vragen, wilt u meer weten, of wilt u de Enphase IQ8 micro-omvormer bestellen? Neem gerust contact op. Wij helpen u verder!

Deel dit artikel